Hvordan arbejder vi i act SMART?

Du skal vælge act SMART, når du søger hjælp til at forstå og håndtere, hvad der sker i kroppen og hovedet.

Hos act SMART tager vi altid udgangspunkt i de symptomer du oplever. Vi sammensætter behandlingen, så du genfinder vejen til øget sundhed, balance, trivsel og livsglæde.

Kan du nikke genkendende til et
eller flere af følgende symptomer?

Stress

Smerter

Ubalance

Tankemylder

Kort lunte

Uro i kroppen

Hovedpine

Åndenød

Svimmelhed

Sårbar

let til tåre

Bekymringer

frygt/angst

Ked af det

Tristhed

Søvnproblemer

Svært ved huske

Svært ved at koncentrere dig

Svært ved at få overblik

Svært ved at slappe af

Svært at få plads til dig selv i dit eget liv

Svært ved at finde en retning i dit liv

Svært ved at få dagen til at hænge sammen

Vi hjælper dig med at håndtere og reducere de symptomer du oplever og undgå symptomforværring.

Gennem samtale, coaching, undervisning, kropsterapi, meditation, energiforvaltning og massage opnår og træner du nye måder at håndtere, det der er svært.

Du bliver bedre til at tage vare på dig selv, til at energiforvalte, bedre til at slappe af, få en bedre søvn og opnå mere balance i dit liv og work life balance.

I act SMART har vi erfaring med at hjælpe dig til at forstå din krops signaler, hvordan du kan tage vare på dine basale behov og hvordan du ved at træne din opmærksomhed kan blive i stand til at (prioritere dine kræfter) tage kloge bevidste valg for dig selv og begynde at gøre det, der er vigtigt for dig, så du kan leve et rigt og meningsfuldt liv i balance med dig selv.

I act SMART arbejder vi ud fra en forståelse af at krop og psyke hænger uløseligt sammen. Du er din egen ekspert, der ved, hvordan din krop og psyke har det. Når man eksempelvis bliver syg, stresset, har smerter, ikke kan sove eller har travlt og har svært ved at få enderne til at hænge sammen, så kan man have brug for hjælp til at komme tilbage på sporet igen. Det kan vi hjælpe dig med i act SMART.

Mennesket er en forunderlig størrelse. På den ene side har vi udviklet os enormt siden vi for flere tusind år siden levede uden elektricitet, IT etc. og på den anden side har vores biologi ikke forandret sig væsentligt. Vores kroppe har stadig brug for helt fundamentale behov som sund næring, hvile og en god nats søvn. Vi har stadig brug for at indgå i sociale relationer, bevægelse og aktivitet for at kunne præstere og for at vi kan engagere os i det, vi gerne vil.

Vi lever i en kompleks verden med mange ydre og indre krav. Nogen gange er vi så optaget af at leve op til alle de krav og ønsker, vi har, at vi er tilbøjelige til overhøre kroppens signaler. Der er så at sige ikke balance mellem det liv du forsøger at leve på den ene side og dine ressourcer på den anden side.

Kroppen er vis. Når vi ikke tager vare på os selv reagerer kroppen kraftigere og kraftigere i håb om, at du vil lytte og forstå og handle mere i overensstemmelse med dine basale behov og dine værdier. Hvis ubalancen står på over længere tid må vi erfare, at det kan være på bekostning af vores kropslige, mentale og følelsesmæssige sundhed. 

I act SMART har vi fokus på samspillet mellem det fysiske, det mentale og det følelsesmæssige og på hvordan du kan genvinde balance og harmoni mellem de 3 områder.

Vores vision

Vi vil være interesserede i, hvad du brænder for, og hvad der står i vejen (vilkår) og hvordan du har forsøgt at løse det.

Vi vil se på, hvordan du kan forandre og gøre noget anderledes end du plejer.

Vi vil gennem fysioterapi, kropsterapi og fysisk og mental træning igangsætte helingsprocesser for at genvinde balance mellem krop, sind og følelser.

Alt sammen for at du opnår øget trivsel og livsglæde.

Gennem behandling hos act SMART kan du opnå..

Vores ønske er, at du vil finde nogle strategier til at leve et mere vitalt og meningsfuldt liv.

Det kan lyde meget enkelt, men det er det bestemt ikke. Derfor hjælper vi dig meget gerne med at træffe de kloge valg – act SMART.

Målet er at du igen kan begynde at gøre det, der er vigtigt for dig, og leve et rigt og meningsfuldt liv i balance igen.

Behandlingen hos act SMART er helhedsorienteret med kroppen som udgangspunkt. Behandlingen tilrettelægges i en kombination af fysioterapi, BBAT (kropsterapi) Mindfulness, ACT coachende samtaler samt søvnvejledning.

I act SMART hjælper vi dig til at skabe forandringer indefra og genskabe kontakten til kroppen. Du bliver i stand til at forstå kroppens signaler, få redskaber til at nervesystemet kan falde til ro, så kroppen igen kan begynde at hele op.

Via kropslige og mentale øvelser træner vi din opmærksomhed, så du bliver mere bevidst om dine vaner og hvordan du prioriterer dine kræfter, så du kan begynde at træffe kloge bevidste valg for dig selv – act SMART.

Gennem en kombination af samtale, coaching, kropslige øvelser, meditation, undervisning og/eller massage retter behandlingen sig mod, at du igen opnår reduktion af stress og andre symptomer, så du igen genvinder balancen i dit liv.

Måske ønsker du at få hoved og krop til at hænge sammen, øve dig i at vende blikket mere indad, kunne finde ro i krop og hoved og kunne sove bedre. Måske ønsker du at få redskaber til at håndtere tanker, følelser, angst og smerter, få mere struktur i hverdagen, lære at tage vare på dig selv, stå ved dig selv, opnå bedre hukommelse og overblik, bliver mere nærværende, genfinde troen på dig selv, så du igen kan genvinde balancen i dit liv.

Vi er fascineret af, hvordan svarene og vejen til målet ofte kan findes i kroppens egne ressourcer, når vi har modet og tilliden til at mærke efter og tro på det, vi mærker.