Basic Body Awareness Therapy (BBAT) – en godkendt og anvendt fysioterapeutisk psykosomatisk behandlingsmetode.

BBAT er udviklet af bevægelsesterapeut Jacques Dropsy, fysioterapeut Gertrud Roxendal samt andre svenske og norske fysioterapeuter. Behandlingen retter sig mod smertetilstande, vedvarende muskelspændinger, stress og stressrelateret sygdom samt ved mangelfuld kropsbevidsthed og krops accept.

En krop i balance og harmoni, mentalt nærvær, frihed i åndedræt og frihed i bevægelse er centralt i behandlingen. 

I BBAT arbejdes der med at ændre muskelsmerter og spændinger i kroppen, at øge kropsbevidstheden, at træne koncentration og mental udholdenhed, blive mere fysisk og psykisk stabil og komme i balance 

I BBAT er der fokus på kroppens bevægecentrum og kroppens midtlinie. Der er opmærksomhed på flowet i kroppen og i bevægelserne samt på friheden i åndedrættet.  I BBAT træner man gennem forskellige enkle øvelser som det første at holde opmærksomhed på kroppen og kroppens signaler og derefter at holde opmærksomhed på sindet og tanker. 

Øvelserne er enkle og kræver ingen forudgående kendskab. De foregår liggende, siddende eller stående. Øvelserne er ikke fysisk krævende og vil kunne tilrettelægges efter forskellige individuelle hensyn. BBAT foregår såvel individuelt som på hold

“Der findes mange bøger, hvor man kan læse om, hvordan kroppen fungerer og hvad, der er godt for kroppen, men kroppen kan ikke læse og ud fra en bog kan kroppen ikke tilegne sig nye vaner og måder at bevæge sig på. Kun gennem regelmæssig træning kan kroppen indlære nye og mere harmoniske bevægelser baseret på det bevægemønster, der blev udviklet fra fødslen, men som med alderen går tabt”  (Gertrud Roxendahl m.fl., Levande människa)

Reference: “levande människa” af Gertrud Roxendal og Agneta Winberg

Kontakt os i dag

Lad os sammen finde det helt rigtige forløb til dig.

Nogle gange kan det være svært at finde ud af hvad man har brug for. I de tilfælde er det vigtigt blot at tage de første skridt. Kontakt os i dag og vi vender tilbage hurtigst muligt. Så finder vi ud af hvad der passer bedst til dig.

mail@actsmart.dk

  Dorte Holm Hansen

  Tlf. 51 82 14 69

  dorte@actsmart.dk

  Annette Rohde

  Tlf. 61 75 58 84

  annette@actsmart.dk