Energiforvaltning – genskab balancen i energiregnskabet.

Efter en hjernerystelse eller en stressbelastning oplever mange massive symptomer på træthed, også kaldet mental træthed eller følger efter covid-19. Symptomerne på trætheden er ofte enten konstante eller kommer pludseligt efter en aktivitet. 

Når vi bliver overvældet af træthed vil de fleste af os være tilbøjelige til at “smøge ærmerne op” og gøre, hvad vi kan for at få enderne til at hænge sammen. Umiddelbart vil de fleste opleve at nå i mål med opgaverne, men vil samtidig opleve at overskuddet til andre ting er forsvundet.

Udover træthed og manglende overskud oplever mange også hukommelses- og koncentrationsproblemer, hurtig tab af energi, uoverskuelighedsfølelse, overvældelse, hjerne lukker ned, humørsvingninger – man bliver lettere vred, ked af det, irriteret eller man oplever sig kortluntet. 

Samtidig med at vi smøger ærmerne op er det almindeligt at der opstår en ubalance i energiregnskabet. Vi trækker så at sige de sidste kræfter ud af batteriet, med risiko for at der kommer til at mangle strøm på batteriet. 

Hos act Smart kan vi hjælpe dig med at genskabe balancen i energiregnskabet, populært kaldet for Energiforvaltning.

Energiforvaltning kan være mange ting, men grundstenen er at finde en god balance mellem aktiviteter og den mængde energi, der er til rådighed. Konkret arbejder vi med, at du bliver bedre til at økonomisere med og prioritere din energi. 

Vi har fokus på: 

 • “energiboostere” nærende aktiviteter, som du lader op ved 
 • “energitagere”  tærende aktiviteter, der dræner dig for energi
 • opladning og restitution, herunder hvil og pauser
 • hensigtsmæssig prioritering af ovenstående i relation til dine “skal” opgaver

Kontakt os i dag

Lad os sammen finde det helt rigtige forløb til dig.

Nogle gange kan det være svært at finde ud af hvad man har brug for. I de tilfælde er det vigtigt blot at tage de første skridt. Kontakt os i dag og vi vender tilbage hurtigst muligt. Så finder vi ud af hvad der passer bedst til dig.

mail@actsmart.dk

  Dorte Holm Hansen

  Tlf. 51 82 14 69

  dorte@actsmart.dk

  Annette Rohde

  Tlf. 61 75 58 84

  annette@actsmart.dk